Рус

Франшиза при страхуванні: як вибрати та які особливості | Блог СК Salamandra

Як вибрати правильну франшизу при оформленні поліса

Автострахування створене для того, щоб допомагати власникам транспортних засобів покривати збитки в разі настання ДТП. Оскільки цей вид страхування є обов’язковим, вартість ОСЦПВ законодавчо регульована, але в одних СК вам запропонують заплатити дорожче, а в інших попросять меншу суму. Давайте подивимося, як франшиза при страхуванні впливає на остаточну вартість.

Франшиза: навіщо потрібна

Франшиза - це частина коштів, яку не відшкодовує страхова компанія. Це дозволяє страховику не платити по дрібним збиткам, а також не нести додаткових витрат, пов'язані з ними. Проте для страхувальника перевага полягає саме в економії на страховці. Проста формула : чим більше франшиза, тим поліс дешевше. При нульовій франшизі вартість полісу зростає, але у цьому разі страховик здійснює виплату в повному розмірі.

Насправді, в деяких страхувальників існує помилкова думка, що франшиза — спроба страхової компанії «заробити» на клієнті. Однак розмір франшизи залежить саме від вашого рішення. І за рахунок цього ви можете зекономити непогану суму. Впевнені в своїй майстерності водіння та розумієте, що ймовірність ДТП з вашої вини мінімальна? Тоді обирайте максимальний розмір франшизи і таким чином зменшуйте вартість полісу.

Зверніть увагу, що франшиза поширюється тільки на шкоду, заподіяну майну. Якщо в аварії є потерпілі, врегульовувати страховий випадок завжди слід за участі страхової компанії та представників Нацполіції.

Розраховуємо оптимальну суму франшизи

Закон про ОСЦПВ (ст. 12 п. 12.1) передбачає, що франшиза при страхуванні не повинна перевищувати 2% від страхової суми, в межах якої буде відшкодовано збиток, нанесений майну потерпілої сторони.

Проте СК Salamandra пропонує своїм клієнтам автострахування з нульовою франшизою (!) за оптимальною вартістю. Наша мета — зробити страховий захист комфортним для автовласників.

Відповідно:

Водночас ліміт на шкоду, заподіяну майну третіх осіб, в усіх цих полісах ми збільшили на додаткові 100 тис. грн від законодавчо встановленої норми, тобто наразі наші клієнти мають 260 тис. грн. Крім того, ці поліси дають можливість прямого врегулювання страхового випадку: якщо трапилася аварія без вашої вини — отримайте виплату в своїй СК в ліміті 160 тис. грн.

Крім ОСЦПВ франшиза фігурує й у деяких інших страхових продуктах СК Salamandra. Наприклад, в «Online Міні КАСКО» для пакетів L і XL вона дорівнює 3000 грн. У добровільному медичному страхуванні, у пакеті «Смарт», передбачена франшиза в 30% для медикаментів.

Отже, ми максимально спростили нашим клієнтам умови страхування і додали франшизу тільки в окремих випадках. При цьому вартість полісів залишається максимально комфортною для кожного гаманця.

Всі статті:

До відома клієнтів ПрАТ «СК «Прем’єр Альянс» 2023.11.23 До відома клієнтів ПрАТ «СК «Прем’єр Альянс» Франшиза при страхуванні: як вибрати та які особливості | Блог СК Salamandra 2023.11.2 Франшиза при страхуванні: як вибрати та які особливості | Блог СК Salamandra Страхування КАСКО під час подорожей | Блог СК Salamandra 2023.10.9 Страхування КАСКО під час подорожей | Блог СК Salamandra КАСКО - комплексне страхування для авто | Блог СК Salamandra 2023.10.2 КАСКО - комплексне страхування для авто | Блог СК Salamandra Де оформити найкращу автоцивілку в 2023 році | Блог СК Salamandra 2023.7.27 Де оформити найкращу автоцивілку в 2023 році | Блог СК Salamandra Переваги полісу міні КАСКО над звичайним | Блог СК Salamandra 2023.7.21 Переваги полісу міні КАСКО над звичайним | Блог СК Salamandra Переваги електронної автоцивілки над паперовою | Блог СК Salamandra 2023.7.13 Переваги електронної автоцивілки над паперовою | Блог СК Salamandra Як обрати страхову компанію для оформлення страхового поліса | Блог СК Salamandra 2023.7.5 Як обрати страхову компанію для оформлення страхового поліса | Блог СК Salamandra Відгуки про страхові компанії України: чи варто їм вірити? 2022.2.16 Відгуки про страхові компанії України: чи варто їм вірити? Що таке знос по автоцивілці і як розраховується | СК Salamandra 2022.2.4 Що таке знос по автоцивілці і як розраховується | СК Salamandra Припинення дії оферти №01/ДСЦПВ 2021.1.31 Припинення дії оферти №01/ДСЦПВ Програма страхування COVID-19 2021.1.31 Програма страхування COVID-19
0735600090